Una bella cria de lleopard en BIOPARC València.

En BIOPARC habita un grup de 4 individus, un mascle i dos femelles i, ara, el preciós cadell. Una de les femelles és de color fosc i, diferent del que comunament es pensa, la “pantera negra”, no és una altra espècie. Entre els lleopards hi ha exemplars que presenten una mutació genètica crida melanismo, que fa que el pelatge parega totalment negre, no obstant això davall certs reflexos de la llum, es poden observar les seues característiques taques. Els lleopards negres o melánicos, solen nàixer junt amb germans de color normal. En l’África tropical, les panteres negres són una raresa i es troben sobretot en els boscos de la Muntanya Kenya i en la serralada dels Aberdares (Kenya) .

El cadell roman davall les atentes cures de sa mare en el seu recinte interior.

La mare de la nova cria és Inés té 10 anys i va arribar a BIOPARC València al desembre de 2007, procedent de Burgers’ Zoo Arnhem (Holanda) . El pare d’11 anys, Negombo, ho va fer procedent de La Palmyre Zoo (França) . Els parts en esta espècie poden produir-se en qualsevol època de l’any i poden ser de fins a 2 cries. En este cas només va nàixer un exemplar de què encara desconeixem el sexe perquè, per mantindre la tranquil·litat de l’extremadament protectora mare, l’equip tècnic roman allunyat i només pendent de la salut d’ambdós. Després del part, que es va produir amb total normalitat, mare i cria passaran un temps en el seu recinte interior.

Amb este nou naixement, 2016 podrà considerar-se un any Baby boom en BIOPARC València. Amb verdaderes “joyas” per la seua dramàtica situació de perill d’extinció. El passat mes naixia una Canoa oriental (Tragelaphus euryceros isaaci) i fa uns dies el cap al segon goril·la nascut a la Comunitat Valenciana. L’arribada d’estes cries són sempre un esdeveniment conservacionista de la biodiversitat del planeta perquè, a més d’omplir de nova vida i estímul als seus grups, ens permet acostar-nos a conéixer estes criatures i apreciar la bellesa de la naturalesa salvatge. Despertar l’estima per elles és un paper important en la conscienciació dels humans en el seu compromís amb la seua preservació ja que, lamentablement, som la seua major amenaça.


publicitat: