Dos dofins del Zoo de Barcelona són traslladats a l’Oceanogràfic de València

Es tracta de Kuni i Llegia, dos exemplars de dofí mular, espècie catalogada com vulnerable en el Mediterrani.
El moviment respon al requeriment per part del Zoo de Barcelona seguint les recomanacions del Programa Europeu de Conservació (EPP) , el qual marca una sèrie de normes i criteris per a la conservació de les espècies, sempre prioritzant el benestar animal.
oceanografic1 oceanografic2

L’Oceanogràfic compta amb un delfinario format per cinc piscines d’onze metres de profunditat que donen cabuda a 26 milions de litres d’aigua. Este nou espai que acull ara a Kuni i Llegia, junt amb el grup de dofins que ja albergava, 13 exemplars també de mular, conformen el context idoni per a cobrir les necessitats d’ambdós. D’una banda la integració en el grup de Llegia, necessària per edat i sexe, i la de Kuni, per a aconseguir la seua total recuperació a càrrec de l’equip d’experts i els mitjans amb què compte l’Oceanogràfic. En ambdós casos l’objectiu és que els animals puguen continuar el seu cicle biològic.

En el trasllat ha participat un equip format per tècnics del Zoo de Barcelona i de l’Oceanogràfic de València, i ha conclòs satisfactòriament seguint les bases previstes pel Programa Europeu de Conservació (EPP) , del qual són membres ambdós centres.

Esta col·laboració, fonamentada essencialment en el benestar dels dos exemplars traslladats, servirà a més per a establir un intercanvi continu de coneixements entre veterinaris, investigadors i entrenadors del zoo i l’aquari, sobre diversos aspectes relacionats amb l’enriquiment ambiental, l’entrenament i la investigació, que beneficiarà a ambdós institucions en el desenrotllament de les línies de treball que duen a terme per a la conservació d’esta espècie.

Publicitat:
detras_a5_ninos_gratisbes_sincer