Porrat Potries 2017

POTRIES: L’AIGUA, ELS SUCRE, ELS CENTELLES I ELS BORJA

Dels porrats de Febrer,
Sant Blai és el primer

Tenim el gust de convidar-vos a la nostra festivitat més esperada, el Sant Blai. Del 27 de Gener fins al 5 de Febrer podràs gaudir de tot tipus d’activitats adreçades a tots els públics.

Enguany hem escollit la temàtica del sucre, en concret el conreu de la canya, i la seua vinculació al patrimoni hidràulic, tant viu al nostre poble; així com la implicació que el comptat dels Centelles d’Oliva i el Ducat dels Borja de Gandia tingueren en eixe conreu, la qual cosa va deixar una empenta al nostre poble.

Com sempre, Potries intenta introduir a les seues edicions dels porrats components educatius i de divulgació de la cultura i el patrimoni local i comarcal, i s’esforça en oferir propostes de qualitat i amb un elevat grau de valor afegit. És per això que en aquesta edició s’ha volgut comptar amb la coordinació de l’historiador Frederic Aparisi, per tal de garantir un valor divulgatiu i un nivell de rigorositat dins el que permet la configuració de projectes accessibles a tots els públics.

Per poder dur endavant el projecte, l’Ajuntament ha obert contacte amb diverses entitats per tal de sol•licitar la seua col•laboració amb aquest projecte que pretén tindre un caire comarcal, com el té el mateix porrat de Sant Blai. En aquest sentit hem treballant conjuntament amb el Palau dels Borja de Gandia, la Regidoria de Cultura i Museus de l’Ajuntament d’Oliva, així com amb el Servei de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana.

Iniciarem la festivitat amb el TRIES-ART (del 27 al 29 de Gener) on tot el públic assistent gaudirà de diverses corrents artístiques: audiovisual, fotografia, pintura en tèxtil, teatre, còmic, finalitzant la jornada amb un encontre de corals. A més el cap de setmana de sensacions tindrà una nova vessant històrica de la mà de Frederic Aparisi, coordinador de l’exposició “Potries: l’aigua, el sucre, els Centelles i els Borja” i d’Info TV amb la projecció del documental “Els valencians d’Amèrica”, el quart i últim documental de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York.

Continuem amb el projecte comunitari “Visita Potries per Sant Blai”, basat en dos programes:”Campanya escolar” i “Vine a peu al Porrat”.
On agraïm la col•laboració del I.E.S Veles e Vents del Grau de Gandia, I.E.S Gregori Maians d’Oliva, Fp La Safor de Beniarjó, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Oliva, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Bellreguard i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Rafelcofer.

potries_un

El divendres 3 de Febrer tindrà lloc una nova edició del Tries-Fusió, projecte musical que té com a objectiu fomentar a la nostra comarca diferents estils musicals donant suport a així les noves formacions.

El cap de setmana del 4 i 5 de Febrer tindrà lloc el nostre tradicional Porrat de Sant Blai. Enguany comptem amb moltes novetats des de la creació de la Ruta del Sucre, l’actuació de Dani Miquel, la teatralització de “Pere de Borja retorna a Potries” i el I Sarau popular de balls tradicionals.
També comptarà amb elements ja tradicionals, com ara el teatre de Titelles “Sant Blai i la seua Relíquia”.A més d’actuacions destacades com Dani Miquel o el grup saforenc King Kong Boy amb la pre-estrena, en acústic, del seu segon disc “KKB”.


El lema del porrat de 2017: “Potries: l’aigua, el sucre, els Centelles i els Borja” resumeix allò que podrem veure i gaudir al llarg de tot el porrat de 2017. Podem dir ben fort que som el Porrat de les comarques centrals.

Podeu consultar la programació a este enllaç:
http://www.potries.eu/detalle/porrat/programacio/14/va/0/

Descarrega el programa en
http://www.potries.eu/administrador/uploads/documentos/archivo/55_Programa%20Sant%20Blai%2017%20baix.pdf