ASSOCIACIÓ CULTURAL MARGE GROS DE DAIMÚS RUTA URBANA I PERIURBANA A POTRIES

El passat diumenge 4 de juny , l’Associació Cultural Marge Gros de Daimús va realitzar la ruta Urbana i periurbana a Potries , trajecte que va reunir al voltant de 50 persones en un recorregut de més de 5 quilòmetres.

A les 9 del matí iniciàrem aquesta ruta des de les portes de l’Ajuntament, on ens esperava un guia de luxe: Damià Oliver. Després d’explicar-nos les característiques de la ruta, entràrem dins de l’ajuntament i, tot seguit, seguint l’antic traçat del ferrocarril Gandia- Alcoi, aplegàrem a l’assut d’En Carròs. Allí el nostre guia ens va explicar les peculiaritats d’aquesta construcció i el sistema de reg de la Safor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aprofitàrem l’ocasió per esmorzar i, a continuació, per damunt de la s’equia reial, ens encaminàrem cap a la casa Fosca, lloc de divisió de la séquia del Rebollet i la comuna de Gandia i Oliva. Una pluja lleu aparegué mentre ens dirigírem a la casa Clara, imponent partidor d’aigües. Després de les interessantíssimes explicacions del nostre col·laborador, menàrem cap al molí Canyar, destacada mostra d’aprofitament de l’aigua viva fins fa no massa temps.

Finalitzàrem la ruta dins la població, amb la recomanable visita al museu etnològic d’Àngel Domínguez.

Acabàrem la jornada amb un magnífic dinar en un bar de la localitat.